Kriskommunikation på riktigt

Jag är krishanterare, medietränare och medierådgivare i egna verksamheten Jeanette Fors-Andrée AB. Jag har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 20 år och har en gedigen praktisk erfarenhet av komplexa kriser, mediala granskningar och medieträning av talespersoner inför de mest kritiska situationerna. Jag lotsar dagligen organisationer genom förtroendekriser och förhindrar eller dämpar mediedrev.

Tidigare kommer jag från en unik roll på en branschorganisation inom Svenskt Näringsliv där jag dagligen stöttade bolag och ledningsgrupper med akut krishantering, medieträning och strategier för mediehantering. Dessförinnan har jag en bakgrund som PR- och kriskonsult på global PR-byrå. Jag har också i sju år studerat förtroendekriser på akademisk nivå som forskare vid Uppsala universitet och beskrivs som Sveriges högst akademiskt skolade kriskommunikationsexpert. Föreläser och intervjuas ofta i media som krisexpert.

Besök min blogg där jag beskriver vad jag gör som krishanterare och medietränare och hur jag kan hjälpa dig och din verksamhet.

BLOGG
www.jeanettefors.se

NY BOK
► “Äg din agenda – Så undviker du förtroendekriser, mediedrev och offentlig skampåle

KRISHANTERING OCH MEDIETRÄNING
Jag jobbar nära ledningsgrupper. I ledningsgrupper. Där det händer. Som strategiskt eller operativt stöd till krisgrupper och talespersoner. Jag stöttar dagligen organisationer och offentliga personer som riskerar att få sitt förtroende skadat, hamnar i blåsväder eller blir föremål för granskning.

Det finns inget så stimulerande som att jobba hårt under extrem press och mobilisera alla krafter här och nu för att hjälpa organisationer ur kritiska lägen. Kriser, mediala granskningar och rädsla för journalister lockar ofta fram det värsta hos oss – min uppgift är att locka fram det bästa. I mitt arbete har jag, för mig, viktiga principer; principen att inte döma någon och övertygelsen att alla organisationer och offentliga personer, även de som gjort misstag, har rätt till en krishanterare och medierådgivare – precis som alla har rätt till en advokat.

FÖREBYGGANDE ARBETE
Jag anlitas också i fredstid för att medieträna talespersoner, vässa budskap och argument, utveckla budskapsplattformar och krocktesta verksamhetskritiska beslut. Jag utbildar ledningsgrupper, tar fram krisplaner och genomför krisövningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *